Hoe duurzaam verpakken? – ISJ Nederland

Heeft u hulp nodig met het duurzaam verpakken van uw producten of goederen? En bent u op zoek naar een helpende hand? Dan helpen we u graag want maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog op de agenda. Op dit terrein is ISJ Nederland volop in beweging.

Bij ISJ Nederland staan drie thema’s centraal die onze volledige aandacht krijgen, namelijk:

  • People: we vinden het welzijn van de maatschappij en in het bijzonder ons personeel erg belangrijk.
  • Planet: onze bedrijfsactiviteiten worden verantwoord uitgevoerd.
  • Profit: we letten op de invloed van onze financiële prestaties en economische effecten op de maatschappij.

Wat zijn duurzame verpakkingen?

Duurzame verpakkingen zijn gemaakt van materialen die hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Een verpakking wordt als duurzaam bestempeld als het helemaal of deels bestaat uit gerecycled materiaal en is gemaakt van (gebruikt)plastic, karton of papier en bij voorkeur papier of karton.

Het is belangrijk dat de verpakkingen weer hergebruikt kunnen worden en dus recyclebaar zijn. Klanten die kiezen voor het duurzaam verpakken van hun goederen of producten, dan gaat bij ons de voorkeur uit naar karton.

Duurzaam karton

Klanten kunnen onze hulp inschakelen voor allerlei korte en spoedopdrachten, maar ook voor een langdurige samenwerking. Onze voorkeur gaat naar de laatste optie waarbij we een langdurige duurzame samenwerking aangaan (lees ook: co-packing).

We kunnen diverse verpakkingsmaterialen gebruiken voor het duurzaam verpakken, inpakken of ompakken van uw producten. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit materialen, zoals: rekfolie, aluminium, blik of pakpapier. Zelf gebruiken we duurzaam (vouw)karton.

Vouwkarton is een natuurproduct en hierdoor niet alleen beter voor het milieu, maar ook zijn het kwalitatief goede verpakkingen. Daarnaast speelt het duurzaam verpakken van artikelen een belangrijke rol bij MVO en consumenten kiezen steeds meer voor producten die duurzaam verpakt zijn. We gebruiken vouwkarton bij het verpakken van producten en goederen en heeft duurzame eigenschappen, zoals:

  • Dat de productie duurzaam is.
  • Dat het karton ook weer recyclebaar is.
  • Dat vouwkarton een langere levensduur heeft.

Het (nadelige) gebruik van standaard dozen

Tegenwoordig kiest het merendeel nog steeds voor standaard dozen want deze zijn namelijk goedkoper. Vooral met grote bulkpartijen kan dit de kosten drukken, maar hier tegenover staat dat dit ten koste gaat van het milieu. Standaard dozen hebben onder andere de volgende (nadelige) effecten op het milieu, zoals:

  • Het zorgt voor een onnodig groot transportvolume.
  • Het gebruik van meer materialen.
  • Het gebruik maken van onnodige opvulmaterialen.
  • Het zorgt voor een hoge CO2-uitstoot per verpakking.

Daardoor gaat onze voorkeur uit om producten duurzaam te verpakken met vouwkarton. Als u kiest voor ander materiaal, zoals folie of plastic, dan letten we extra op de grootte van onze verpakkingen. Standaard dozen zijn gemiddeld 40% groter dan gemiddeld. Door de producten op maat te verpakken en geen gebruik te maken van onnodig opvulmateriaal, zorgen we ervoor dat we geen onnodig materiaal gebruiken.

Het voordeel hiervan is dat er meer verpakkingen per vrachtenwagen vervoerd kunnen worden. Dit is ook kostenbesparend. Hierdoor hoeft u minder te betalen voor het transport. Zowel voordelig voor u als voor het milieu.

Handmatig verpakken

We verpakken onze producten handmatig, maar ook machinaal of een combinatie hiervan. Complexe producten zijn namelijk niet altijd machinaal te verpakken en daarom kunnen we producten ook handmatig verpakken. Hierdoor kunnen we meer werk verzetten en meerdere verschillende klussen aannemen.

Daarnaast is het duurzamer om niet altijd gebruik te maken van machines. Het beste van beide werelden.

Doordat we producten handmatig in kunnen pakken, maar ook machinaal, kunnen we allerlei opdrachten aannemen. Van simpele tot aan complexe. Ons team bestaan uit vaste werknemers, maar ook uit flex- en thuiswerkers. Hierdoor kunnen we ook gemakkelijk opschalen bij spoedopdrachten of andere situaties. Hierdoor zijn we erg flexibel.

Uw producten duurzaam verpakken?

Heeft u hulp nodig met het duurzaam verpakken, inpakken of ompakken van uw producten of goederen? Neem dan contact op met ons inpakbedrijf. We nemen uw werkzaamheden uit handen op een efficiënte, innovatieve en kostenbesparende manier.

Niets is bij ons onmogelijk en daarom nemen wij iedere offerte serieus in behandeling. Vul ons contactformulier in en we geven op korte termijn een terugkoppeling met daarin een aanbod.

Mail ons

Er is een kartonnen doos op de foto te zien die gebruikt wordt voor het duurzaam verpakken van artikelen.