Waarom u nog co-packing moet overwegen?

Co-packing is een afkorting, namelijk: Contract Packager (contractverpakker). Het is officieel een engelse term, maar doorgaans spreekt men over co-packing.

In Nederland zien we deze samenwerkingsvorm steeds vaker voorkomen en dit vinden wij ook niet verrassend want het heeft talloze voordelen.

Hieronder vertellen wij u graag meer over de voordelen en hoe wij u bij kunnen staan.

Wat is co-packing?

Als co-packer draag jij zorg voor het verpakken van producten en goederen. Dit kan eigenlijk van alles zijn. Kort gezegd zijn Contract Packagers bedrijven die ervoor zorgen dat producten netjes verpakt worden en klaargemaakt worden voor de verkoop.

Een contractverpakker is een belangrijke schakel in het logistieke proces. Producten moeten namelijk van een verpakking, stickers of label voorzien worden voordat ze bijvoorbeeld in de schappen komen te liggen.

Bedrijven besteden dit steeds vaker uit omdat dit onder andere het logistieke proces versneld. Vooral in drukke periodes is co-packing populair.

Een co-packer is verantwoordelijk voor het inpakken, verpakken en het ompakken van goederen. Ook het sorteren, sealen en stickeren van producten, maar ook het labelen van goederen vallen onder deze werkzaamheden.

Als co-packer ontvangen we pallets met bijvoorbeeld losse producten die samengevoegd of los verpakt moeten worden. De klant geeft aan hoe de producten verpakt moeten worden, zoals met welk materiaal, de kleur, gebundeld, per stuk en met logo of zonder.

Dit is een schakel in het logistieke proces die niet meer weg te denken is.

De voordelen

Nu u weet wat co-packing is vertellen we u graag meer over de voordelen. De voordelen zijn o.a.:

 • Dat uzelf niet hoeft te investeren in nieuwe machines;
 • Dat co-packers in Nederland gespecialiseerd zijn in het verpakkingsproces.
  • Dit houdt in dat ze efficiënter werken en dit betekent voor u dat ze u geld en tijd besparen.
 • Dat u geen personeel hoeft te werven voor verpakkingswerk;
 • Dat uw producten en goederen professioneel verpakt worden;
  • Dit verhoogt de uitstraling van uw producten en goederen.
 • Dat door de efficiëntere manier van werken ruimte wordt bespaard;
  • Hierdoor hoeven minder vrachtwagens ingezet te worden wat de kosten drukt.
  • Daarnaast is dit ook beter voor het milieu.

ISJ Nederland in Helmond

ISJ Nederland is een verpakkingsbedrijf die klanten door heel Nederland helpt met verschillende vraagstukken. We ontlasten bedrijven onder andere met het verpakken van (non)food producten of met het inpakken van goederen. Ons magazijn ligt in Helmond en vanuit hier ondersteunen we al jarenlang verschillende bedrijven. Klanten komen bij ons terug omdat we flexibel, duurzaam, innovatief, kostenbesparend en snel zijn zonder het verlies van kwaliteit.

Doordat we zowel werken met machines als met flexwerkers kunnen we snel schakelen. Een ander voordeel van flexwerkers, maar ook thuiswerkers, is dat we ook kleine producten handmatig kunnen verpakken. Sommige producten of goederen zijn nu eenmaal moeilijk te verpakken door  (half-)machinaal te werk te gaan, vangen we dit op.

Heeft u spoed? Dan kunnen wij ook extra personeel inzetten om zo de klus te klaren. Dankzij onze flexibiliteit zijn we ook al jarenlang verpakkingspartner van diverse grote partijen.

Een verpakkingsoplossing voor iedere aanvraag

Bij ISJ Nederland denken wij graag met u mee want we zien geen problemen, maar we zien elke aanvraag als een uitdaging waar wij een passende verpakkingsoplossing voor hebben. Wij denken met iedere aanvraag mee en staan open voor ieder vraagstuk. Schroom dus niet om een aanvraag te doen want wij nemen iedere aanvraag in behandeling. Dankzij onze flexibiliteit en jarenlange ervaring is bij ons veel mogelijk.

Meer dan een verpakkingsbedrijf

ISJ Nederland is meer dan alleen een co-packing partner. Bij ons inpakbedrijf in Helmond kunt u ook uw producten opslaan. Ons magazijn is enorm. Hierdoor kunnen we ook opslag aanbieden. Dit doen we voor korte, maar ook voor langere periodes. Dit is in overleg met ons bespreekbaar.

Niet alleen slaan wij uw goederen op, maar deze halen wij ook bij u op, mits u dit wenst. We kunnen zelfs de administratie op ons nemen die daarbij komt kijken.

Zoals al eerder benoemd is bij ons veel mogelijk en wij denken altijd met u mee. Of u nu ons in wilt schakelen voor een kleine klus of dat u een totaalpakket af wilt nemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We kunnen uw producten ophalen, verpakken, stickeren, opslaan en vervoeren.

Mogelijkheden voor co-packing

Heeft u hulp nodig met het verpakken van producten? Dan zijn wij uw co-packing partner. Een langdurige duurzame samenwerking dat is wij als organisatie naar streven. Wij besparen u tijd en geld met onze innovatieve, flexibele en efficiënte manier van werken.

Co-packing