Co-packing: een geweldige samenwerkingsvorm

Co-packing is een afkorting, namelijk: Contract Packager (contractverpakker). Het is officieel een engelse term, maar doorgaans spreekt men in Nederland over co-packing.

Momenteel zijn er veel co-packers in Nederland actief, die graag bedrijven bijstaan met allerlei logistiek processen.

In Nederland zien we deze samenwerkingsvorm steeds vaker voorkomen en dit vinden we ook niet verrassend, want het levert u talloze voordelen op.

U moet denken aan voordelen, zoals: uw producten worden professioneel verpakt. Daarnaast gebeurt dit natuurlijk op een efficiënte manier en u hoeft zelf niet te investeren in logistieke machines en in nieuw personeel.

Hieronder vertellen we u graag meer over co-packing, de voordelen en hoe we u ondersteunen.

Wat is co-packing?

Als verpakker draagt u zorg voor het verpakken van producten en goederen. Dit kan eigenlijk van alles zijn. Kort gezegd zijn Contract Packagers (co-packing) bedrijven die ervoor zorgen dat producten netjes verpakt worden en klaargemaakt worden voor de verkoop.

Een contractverpakker is een belangrijke schakel in het logistieke proces. Producten moeten namelijk van een verpakking, sticker of label voorzien worden voordat ze bijvoorbeeld in de schappen komen te liggen.

U bepaalt welke sticker en het materiaal van de verpakking en uw wij voeren dit uit.

Bedrijven besteden het verpakken steeds vaker uit omdat dit onder andere het logistieke proces versneld. Vooral in drukke periodes, zoals: de kerstvakantie, schoolvakanties, feestdagen en black friday, is co-packing erg populair.

Werkzaamheden uitbesteden

Co-packing is, zoals hierboven al benoemd, de perfecte samenwerkingsvorm tijdens drukke periodes. Besteed uw (productie)werk uit tijdens hectische periodes, zoals met: black friday, kerst en andere feestdagen. Hiermee kunt u zich bezighouden met de belangrijkste taken voor u. Wij nemen het productiewerk uit handen zodat alles gestroomlijmd blijft lopen. We doen alles, maar dan ook écht alles!

Uw cadeaus of pakketten inpakken? Schroeven handmatig verpakken? Laptoptassen ompakken en daarna inpakken? Producten sorteren, stickeren en verpakken? Licht productie- en montagewerk uitbesteden? Uw producten verpakken, stickeren en daarna inpakken? We staan open voor iedere opdracht, want bij ons is alles bespreekbaar.

Waarom uw werkzaamheden uitbesteden aan een co-packer?

Dat is simpel, want hiermee besparen wij u veel tijd en energie. Dit is tijd en energie die u nu in kunt zetten, die nu u aandacht vereisen. We voeren uw werkzaamheden uit met veel precisie en snelheid. Hierbij gaat de kwaliteit van ons werk niet verloren, want we doen dit werk al jarenlang.

Dit alles doen wij tegen scherpe tarieven. We zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. Met onze hulp:

 1. geen te late leveringen bijvoorbeeld tijdens de kerst.
 2. geen boze klanten.
 3. geen stress.

Op de lange termijn betekent dit: meer tevreden klanten, minder stress en meer kwaliteit. Dit resulteert op de lange termijn in meer klanten en meer omzet. Co-packing is de samenwerkingsvorm van de toekomst.

Verantwoordelijkheden voor co-packer

Een co-packer is verantwoordelijk voor het inpakken, verpakken en het ompakken van goederen. Ook het sorteren, sealen en stickeren van producten, maar ook het labelen van goederen vallen onder deze werkzaamheden.

Als co-packer ontvangen we pallets met bijvoorbeeld losse producten die samengevoegd of los verpakt moeten worden. De klant geeft aan hoe de producten verpakt moeten worden, zoals met welk materiaal, de kleur, gebundeld, per stuk en met logo of zonder.

U bepaalt altijd wat er moet gebeuren en hoe, en we zijn diegene die de wensen opvolgen.

Dit is een schakel in het logistieke proces die niet meer weg te denken is.

De voordelen

Nu u weet wat co-packing is vertellen we u graag meer over de voordelen. De voordelen zijn o.a.:

 • Dat uzelf niet hoeft te investeren in nieuwe machines;
 • Dat co-packers in Nederland gespecialiseerd zijn in het verpakkingsproces.
  • Dit houdt in dat ze efficiënter werken en dit betekent voor u dat ze u geld en tijd besparen.
 • Dat u geen personeel hoeft te werven voor verpakkingswerk;
 • Dat uw producten en goederen professioneel verpakt worden;
  • Dit verhoogt de uitstraling van uw producten en goederen.
 • Dat door de efficiëntere manier van werken ruimte wordt bespaard;
  • Hierdoor hoeven minder vrachtwagens ingezet te worden wat de kosten drukt.
  • Daarnaast is dit ook beter voor het milieu.
Ons co-packing bedrijf maakt gebruik van dit krimp- en sealapparaat.

Onze krimp- en sealmachine, die we gebruiken voor c0-packing activiteiten.

ISJ: beste co-packer in Nederland

We helpen door heel Nederland klanten met verschillende vraagstukken. We ontlasten bedrijven onder andere met het verpakken van (non)food producten of met het inpakken van goederen.

Ons magazijn ligt in Helmond en vanuit hier ondersteunen we al jarenlang verschillende bedrijven. Klanten komen bij ons terug omdat we flexibel, duurzaam, innovatief, kostenbesparend en snel zijn zonder het verlies van kwaliteit de kwaliteit van onze diensten.

We schakelen snel omdat we zowel werken met machines als met flexwerkers. Een ander voordeel van flexwerkers, maar ook met behulp van thuiswerkers, is dat we ook kleine producten handmatig verpakken.

Sommige producten of goederen zijn nu eenmaal moeilijk te verpakken? Met behulp van (half-)machinaal, vangen wij dit op.

Werken met thuiswerkers

Bij ISJ Nederland werken we ook met kwalitatief goede thuiswerkers. Waarom wij werken met thuiswerkers?

Simpel gezegd omdat we zien dat sommige producten en/of goederen makkelijker met de hand te verwerken zijn.

Met de inzet van thuiswerkers hebben we de mogelijkheid om snel klussen op te schalen en de snelheid van het werk te verhogen. Heeft u dus een spoedklus? Dan kunt u op ons rekenen, want met de inzet van extra personeel klaren we een klus veel sneller.

Dankzij onze flexibiliteit zijn we ook al jarenlang verpakkingspartner van diverse partijen. Co-packing is daarom een uitstekende samenwerkingsvorm.

Een verpakkingsoplossing voor iedere aanvraag

Bij ISJ Nederland denken we graag met u mee, want we zien geen problemen, maar we zien juist elke aanvraag als een uitdaging waar we een passende verpakkingsoplossing voor hebben.

We denken met iedere aanvraag mee en staan open voor ieder vraagstuk.

Schroom dus niet om een aanvraag te doen want we nemen iedere offerte serieus in behandeling. Dankzij onze flexibiliteit en jarenlange ervaring is bij ons veel mogelijk.

Of u nu een spoedklus heeft, een opdracht voor de korte termijn of een opdracht voor een langere periode? Bij ons is alles bespreekbaar.

Meer dan een verpakkingsbedrijf

ISJ Nederland is meer dan alleen een co-packing partner. Bij ons inpakbedrijf in Helmond kunt u ook uw producten opslaan. Ons magazijn is enorm. Hierdoor hebben we besloten om ook opslag aan te bieden aan klanten.

Dit doen we voor korte, maar ook voor langere periodes. Dit is in overleg met ons bespreekbaar.

Op deze manier willen we bij u nog meer logistieke werkzaamheden uit de handen nemen om u zoveel mogelijk te ontzorgen.

Niet alleen slaan we uw goederen op, maar deze halen we ook bij u op, mits u dit wenst. We kunnen zelfs de administratie op ons nemen die daarbij komt kijken.

Kortom: u vraagt en wij draaien. Neem contact met ons op voor vragen, meer informatie of voor een opdracht.

Scherpe prijzen

Zoals al eerder benoemd is bij ons veel mogelijk en wij denken altijd met u mee. Of u nu ons in wilt schakelen voor een kleine klus of dat u een totaalpakket af wilt nemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Een totaalpakket kan bestaan uit verschillende onderdelen. Wilt u dat we uw producten ophalen, ompakken en weer inpakken?

Wilt u uw goederen voor een langere periode opslaan en moeten uw goederen op een afgesproken locatie weer afleveren of wilt dat we uw producten ompakken, sealen, stickeren, sorteren en weer inpakken?

Kortom: bij ons is het allemaal mogelijk. Onze diensten bieden we altijd aan tegen scherpe prijzen en met veel flexibiliteit, snelheid en kwaliteit.

Co-packers in Nederland

Doordat co-packing aan populariteit wint in Nederland, zien we ook het aanbod toenemen. Het aanbod van co-packers in Nederland blijft groeien. Waarom zou u dan toch voor ISJ Nederland moeten kiezen?

Wij voegen namelijk waarde toe aan het verpakkingsproces door uw producten in te pakken en/of verpakte bulkproducten om te pakken naar stukverpakkingen.

We voorzien de bulk- en stukverpakkingen bijvoorbeeld van labels of stickers en ook sealen we uw pakketten. Op deze manier verhogen we de presentatie van uw producten door deze te voorzien van een unieke en opvallende verpakking.

Dit wordt vooraf met uw afgesproken, want u bepaald altijd de presentatie van uw eigen producten en/of goederen.

Maatwerk mogelijk

Moeten we uw producten stickeren of alleen assembleren? Al het maatwerk is bij ons mogelijk. Van kleine maatwerk opdrachten tot aan totaalpakketten, zoals: het inpakken, ompakken, verpakken en het versturen van pakketten.

Binnen elk gewenste periode verrichten we uw werkzaamheden op een kwalitatief hoog niveau. Precisie, flexibiliteit en service zijn belangrijke enkele onderscheidende kernpunten van ISJ Nederland. Of het nu gaat om inpakken, verpakken of ompakken.

We denken, als co-packing bedrijf, graag met u mee over de uitvoering van uw werkzaamheden. Uw wensen staan bij ons hoog in het vaandel. Onze servicegerichtheid, efficiënte en flexibele aanpak zorgen vaak voor een langdurige samenwerking met klanten.

Milieuvriendelijk verpakken

Een duidelijke trend die we waarnemen is dat zowel de consument als de producent steeds meer aandacht besteed aan MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Wij staan hier volledig achter en faciliteren dit ook. Wilt u graag dat uw producten duurzaam verpakt worden? Schakel dan de hulp van ons in.

We maken gebruik van duurzaam vouwkarton. Dit is een natuurproduct met zéér duurzame eigenschappen. Dit verpakkingsmateriaal is duurzaam geproduceerd, recyclebaar en heeft een lange levensduur.

Een te grote verpakking is ook belastend voor het milieu want het blijkt dat standaard dozen gemiddeld 40% groter zijn dan nodig. Daarom letten wij hier ook goed op. Uw producten duurzaam verpakken? Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden voor co-packing.

Mogelijkheden voor co-packing

Heeft u hulp nodig? Dan zijn we uw co-packing partner. Een langdurige duurzame samenwerking dat is we als organisatie naar streven. We besparen u tijd en geld met onze innovatieve, flexibele en efficiënte manier van werken.

Heeft uw behoefte aan een voordelige, flexibele en betrouwbare verpakkingspartner? Neem vrijblijvend contact met ons op.

We nemen iedere aanvraag in behandeling en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer informatie nodig of de voordelen van co-packing of zit u nog met enkele vragen? Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Een doos vol met producten die gevuld zijn door medewerkers van onze co-packing organisatie.

Een doos vol met producten die gevuld zijn door medewerkers van onze co-packing organisatie.

Mail ons